Over ons

Ontstaan

Elke gemeente heeft zijn eigen tradities. Sint-Katelijne-Waver heeft ook zo zijn tradities. Omdat de Lichtstoet niet meer plaatsvond en op vraag van de gemeente , zijn een aantal vrijwilligers bij elkaar gekomen .
Deze mensen hebben het initiatief genomen om in december een nieuw lichtevenement over de gehele gemeente te organiseren en op 26 december traditiegetrouw een slotevenement  .

Daaruit is op 05/10/2021 een nieuwe VZW SKW Lichtfeesten  – K.B.O. 0775.869.049  ontstaan.

Dit zijn de leden :

  1. Voorzitter : Souvereyns Jan,
  2. Ondervoorzitter : Liekens Ward
  3. Secretaris :Bellekens Suzanne
  4. Penningmeester : Claus Marc

Met extra dank aan Teughels Ingeborg , die ons heeft bijgestaan als Secretaris.

Graag zouden Sven Hofmans van harte willen bedanken als bijstand voor de opmaak van onze website.

Het bestuur kan voor alle evenementen in de verschillende kernen op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld bij gebeurlijke ongevallen of bij diefstal.

Geschiedenis

21 jaar na elkaar was onze fel verlichte gemeente zichtbaar vanuit de ruimte tijdens de eindejaarsperiode. De lichtstoet bracht telkens duizenden toeschouwers samen, was een begrip en stond met stip in agenda’s van inwoners van de gemeente en ver daarbuiten.

In 2017 kon Middenstandsvereniging MVK vzw dit spektakel niet meer organiseren. Andere enthousiastelingen zorgden daarna nog voor twee edities van Xmas Deluxe en een éénmalige SKWinkelbells. 

Meer dan twintig jaar lang reed op tweede kerstdag de Lichtstoet uit in Sint-Katelijne-Waver. In 2017 kwam een einde aan deze traditie. Het gemeentebestuur wil samen met de inwoners in 2021 opnieuw meer licht brengen in de laatste dagen van jaar en roept hiervoor de hulp in van haar inwoners.

Helpende Handen

Wij zijn een VZW met als doel licht en warmte onder de mensen te brengen  gedurende de laatste dagen van het jaar. Die traditie moet blijven bestaan.

Wij zijn allemaal vrijwilligers en daarom zijn we op zoek naar helpende handen die ons zouden kunnen bijstaan bij diverse taken , zoals foto’s en filmpjes maken van het evenement in de 4 kernen .